נראו לאחרונה
 
 
מדריך הכדורסל השלם לעונת 1998/99    מדריך הכדורסל השלם לעונת 1998/99
לפרטים נוספים
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ירושלים ביורוקאפ - שתי הערות
בנושא השלשות והעבירות עד עכשיו. לסובלים מפוביה ממספרים, נא לדלג הלאה. לאוהבים - עוגיה, קפה והיידה לצלול.
8/11/2014    
 

לקצר סיפור ארוך, הנה שתי הערות סטטיסטיות לגבי הפועל ירושלים ביורוקאפ אחרי עיון בסטטל'ה בקטגוריות מסוימות שעניינו אותי.

ולמה רק שתיים? כי הזמן הפנוי שהיה לא הספיק לשלוש או יותר. זה למה.

ריישית, ירושלים קולעת וזורקת פחות שלשות מכל קבוצה אחרת ביורוקאפ. המפעל הזה מכיל 36 קבוצות כידוע, ובאיזשהו מקום, כשחושבים על זה, זה חתיכת הישג לאייש את המקום האחרון מתוך כל כך הרבה קבוצות. הישג שלילי, כמובן.

שלשות הן חלק ממשי וחשוב בסגנון של הרבה קבוצות. יכול להיות שקבוצה לא תזרוק הרבה מחוץ לקשת כשיטה, אבל לא רצוי להיות קבוצת קצה. הכי קצה. חוץ מזה, בטוח שיש גם קבוצות שזורקות מעט וקולעות הרבה. ירושלים נופלת לגמרי בתחום הזה – רק 3.8 שלשות קבוצתיות במשחק מתוך 12 שהיא זורקת. לא מספיק.

הפועל ירושלים

ומה הפלא? קיצ'ן לא מת על הטווח והוא יודע למה, גם גפני לא וגם הוא יודע למה, ג'ונס ייקח אחת פעם בשניים-שלושה, אליהו לא זורק משם בכלל וגם גרין לא, דונטה סמית' מעדיף את הפוסט-אפ על פני הזריקה לשלוש, לאריאל יש יד אבל הוא לא משחק ובר טימור הוא לפה ולא לשם ובאחרונה גם הוא לא משחק. בקיצור, אין כל כך עם מי לדבר מלבד יותם הלפרין וברייסי רייט.

השחקן שנשען על קליעה לשלוש יותר מאשר שאר התכונות, מבין שני החבר'ה האלה, הוא הלפרין. והוא, כאמור, יחד עם חצי רייט, לא מספיק. התוצאה: ירושלים אחרונה מתוך 36. איזה בחו"כ!

שיינית, המסר שעובר לאורך המשחקים שראיתי עד כה הוא חוסר אגרסיביות והיעדר פיזיות בצד ההגנתי, ושמירה עצלה בחלק מהזמן. אצתי-רצתי לטור העבירות שירושלים ביצעה, כמו גם למספר העבירות שסחטה, כדי לראות מי מה ולמה.

ומה מתברר: ירושלים ביצעה 19 עבירות בממוצע אבל סחטה 22.8 עבירות מהיריבות שלה. זה אומר, לפחות ברמת ההיגיון ובהנחה שמרבית העבירות נסחטו בזמן שירושלים תקפה את היריבות שלה, שהיא נמרצת יותר, ומן הסתם גם מוכשרת יותר, בצד ההתקפי של המגרש ומקדישה לו יותר תשומת לב מאשר ההגנה.

זה גם אומר, לתחושתי, שפער של 3.8 עבירות בממוצע לטובת הסחיטה במקום הביצוע הוא גדול מדי מהנורמה, אותה אני מעריך סביב עבירה או עבירה וחצי בממוצע כהבדל – לכאן או לכאן - בין שני טורי העבירות.

אם לא הייתי ברור בפיסקה האחרונה, וסביר מאוד שלא הייתי, הנה דוגמה: 22 עבירות שבוצעו לעומת 23.5 עבירות שנסחטו נראה לי נורמטיבי. כך גם 24.3 שבוצעו לעומת 22.9 עבירות שנסחטו. יותר מקובל, יותר רווח, יותר מייצג ומשקף קבוצת כדורסל.

הבה נבדוק זאת, שמא אני מקשקש בקומקום. ואם כן, אודה ולא אבוש. רגע, בודקים.

הפועל ירושלים

מתברר שמבין 36 קבוצות יש 20 קבוצות שביצעו יותר עבירות מאשר סחטו, אחת שביצעה וסחטה בדיוק אותו מספר עבירות, ו-15 קבוצות שסחטו יותר עבירות מאשר ביצעו וביניהן גם הפועל ירושלים.

בדקתי את 15 הקבוצות שסחטו יותר מאשר ביצעו, הוצאתי את ירושלים מהרשימה והנתון שמתקבל הוא ממוצע של 1.75 עבירות, כהבדל בין סחיטת העבירות לביצוע העבירות.

בדקתי גם את 20 הקבוצות שביצעו יותר עבירות מאשר סחטו, ושם הממוצע עומד על 2.03 בממוצע למשחק, כהבדל לטובת ביצוע העבירות לבין סחיטת העבירות.

לגבי ירושלים ובמספרים מצטברים מדובר ב-76 עבירות שבוצעו, לעומת 91 שנסחטו. בבדיקת מאזני כל הקבוצות יש רק קבוצה אחת שדומה באופן פילוג העבירות שלה לירושלים, ומחזיקה בפער גדול מזה: וילרבאן, שביצעה 63 וסחטה 84 ועומדת כרגע, אגב, על מאזן 2-2 בטבלת הבית שלה. בקיצור, שוב קבוצת קצה בתחום שלה, ולתחושתי – הקצה הפחות טוב.

אין לי דעה מבוססת או חותכת לגבי מה זה אומר על רמת הקבוצה, והמיקום הסופי שלה בהכרח בסיום המשחקים. אבל מחשבתית, הגיונית, מכיוון שירושלים עומדת על פער של 3.8 לטובת סחיטת העבירות, והממוצע לטובת הביצוע הוא 2.0 לקבוצה - עושה רושם שירושלים-נורמטיבית-בתחום-העבירות בהחלט יכולה להרשות לעצמה עוד 6-5 עבירות קבוצתיות נוספות בממוצע למשחק, ולו רק כדי לתת לנו רושם שבאמת שומרים שם (ובעיקר כדי להיות קשוחים יותר הגנתית ולנצח משחקים).

מצטער על כאב הראש שיצרו המספרים. באמת שלא התכוונתי.

 
 
שוטה הנבואה
 
 
אבל כבד
 
 
מי השחקן? ...
 
 
פעמיים אלוף אירופה עם מכבי ת"א, מדליסט כסף עם הנבחרת. ...
 
 
 
 
 
 
 
Powered By Art-Up